KLM-Open 2017

Geplaatst: 19-09-2017

Het KLM-Open werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd op The Dutch in Spijk. Was de eerste keer in 2016 een grandioos succes met schitterend weer en een fantastische winnaar, Joost Luiten, dit jaar werd op donderdag gestart met veel regen en wind, zelfs windkracht 7.

Namens de NGF was Golfclub Efteling wederom gevraagd om Hole 10 te adopteren. Deze Par 3 van 198 meter was iets verkort tot 168 meter met achter de teebox de Ziggo ruimte waar Robert Jan Derksen vele gasten ontving en aan de zijkant een fraaie tribune waar het publiek zou kunnen genieten van de afslagen op hole 10.

Met een 20 tal Vrijwilligers werd in shifts gewerkt om alles in goede banen te leiden. Dat betekende het verzorgen van de teebox, het verzoek tot stilte bij de afslagen en niet te bewegen op de paden en brug van hole 10 en om en rondom de green het publiek  tot stilte te manen. Spelers werden vervolgens begeleid naar de volgende hole.

In 2016 was het gedurende deze dagen 28 graden C. , dit jaar waren we tevreden met 16 graden C. Het publiek en alle vrijwilligers genoten ervan om de spelers bijna aan te kunnen raken en te ervaren dat het spelen op topnivo erg pittig kan zijn. Niemand minder dan Joost Luiten ervoer dat op de 1e dag waar hij op “onze” hole startte en direct een bogey maakte, na een drieputt. Na 4 holes stond Joost al +4 na 4 boggeys. We herkennen dat allemaal wel dat je dan tegen jezelf en met jezelf aan het vechten bent. Dat bleek ook zijn eindscore na de eerste dag.

De 2e dag werd getekend door vertraging met wederom regenval. Tot 20.00 uur werd gespeeld, waarbij een aantal flights de ronde niet af kon maken en zaterdagochtend om 8.00 uur het spel moest vervolgen. De Vrijwilligers van Golfclub Efteling waren uiteraard van ’s ochtends 7.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur aanwezig!

Op zaterdag maakte Joost Luiten zijn ronde af vanaf hole 14 en eindigde op + 1, waarmee hij net de cut niet haalde. Was die laatste putt maar niet uit de hole gelipt. Andere Nederlanders deden het prima, van Wil Besseling, Max Albertus, Daan Huizing en Ralph Miller hebben we volop kunnen genieten.

Zaterdag en zondag was het weer prima en genoten we van prachtig spel, gemiste putts en verkeerd ingeschatte (mis)slagen. De Vrijwilligers van Golfclub Efteling gedroegen zich als ware ambassadeurs en hebben zich bereid verklaard om ook in 2018 hole 10 te bemannen.

Bijgaande foto toont de zondagcrew op de teebox. Een groot compliment en veel waardering voor alle Golfclub Efteling Vrijwilligers met de tomeloze inzet en samenwerking.

Wim Meijers, clubcoördinator.